HACCP reiniging

Bij Truckwash Westland kan je terecht voor een HACCP-reiniging. Wij reinigen grondig de binnenkant van jouw vrachtwagen zodat jij veilig de goederen kan vervoeren. Ons team staat graag voor je klaar om jouw vrachtwagen te reinigingen volgens de opgestelde procedures. Voor meer informatie over een HACCP-reiniging kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Wat is een HACCP-reiniging? 

HACCP, staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een systematische aanpak voor voedselveiligheid. Het is een internationaal erkend systeem dat wordt toegepast om de risico’s op voedsel gerelateerde gevaren te beheersen. HACCP-reiniging richt zich specifiek op het schoonmaken en desinfecteren van ruimtes en apparatuur die in contact komen met voedsel. 

Waarom is het belangrijk om het schoon te maken? 

HACCP-reinigingen helpen potentiële gevaren te identificeren, analyseren en beheersen die kunnen leiden tot voedsel gerelateerde ziekten en besmettingen. Door grondige reiniging worden bacteriën, vuil, vet en andere verontreinigingen verwijderd, waardoor de kans op besmetting van voedsel aanzienlijk wordt verminderd. Veel landen hebben strikte regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Het uitvoeren van HACCP-reinigingen is vaak een vereiste om te voldoen aan deze wettelijke normen en voorschriften. Bij ons krijg je na een HACCP-reiniging een certificaat zodat je kan aantonen dat joue vrachtwagen aan de normen voldoet. 

Zo gaan wij te werk bij een HACCP-reiniging 

De reiniging wordt uitgevoerd volgens de vaste regels. Via de volgende stappen gaan onze specialisten te werk:  

  • Analyse: we identificeren de potentiële gevaren in de productieomgeving die de voedselveiligheid kunnen beïnvloeden. 
  • Reiniging van oppervlakken en apparatuur: de daadwerkelijke reiniging begint met het grondig schoonmaken van alle oppervlakken die in contact komen met voedsel. 
  • Desinfectie: Na de reiniging wordt overgegaan op desinfectie. Dit houdt in dat oppervlakken en apparatuur behandeld worden met desinfectiemiddelen om eventuele achtergebleven micro-organismen te doden en de verspreiding ervan te voorkomen. 

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plek bij Truckwash Westland.  

Scroll naar boven